Zeelandia Middelburg degradeert naar tweede klasse

Zeelandia Middelburg degradeert naar tweede klasse
Zeelandia Middelburg degradeert naar tweede klasse © Omroep Zeeland

Snelle achterstand

EINDHOVEN - Zeelandia Middelburg keek na een kwartier spelen al tegen een 2-0 achterstand aan. Bart Fredrix kopte RPC na vijf minuten op een 1-0 voorsprong en Philip van den Brekel verdubbelde tien minuten later de marge. De bezoekers kregen na de snelle achterstand via onder andere Dennis Kovacevic en Yannick van de Woestijne een aantal grote kansen op de aansluitingstreffer, maar scoren deden de Middelburgers niet.

Tweede helft

Die aansluitingstreffer kwam er wel in de tweede helft. Invaller Jeffrey Booij tekende in de 68e minuut voor de 2-1. Zeelandia Middelburg zette na het doelpunt aan, kreeg net als in de eerste helft nog een aantal kansen, maar opnieuw bleven doelpunten uit. RPC, dat de eerste wedstrijd al met 1-0 had gewonnen, bezegelde daardoor het lot van de Middelburgers.

Tweede klasse

Door de uitschakeling in de nacompetitie komt er na één seizoen een einde aan het avontuur van Zeelandia Middelburg in de eerste klasse. De ploeg van trainer Daan Eikenhout keert komend seizoen weer terug in de tweede klasse.
Scoreverloop
1-0 Fredrix (5)
2-0 Van den Brekel (15)
2-1 Booij (68)
Opstelling Zeelandia Middelburg
Duim, Eikenhout, Cabenda (Booij/59), Manuhuwa, Tukker, Dogan (Ouwerkerk/71), Felius, Luteijn, Van de Woestijne, Wissel, Kovacevic (Huisson/59)