Zeeland wordt wakker: brand, noodopvang en cardiologen

Zeeland wordt wakker: brand, noodopvang en cardiologen
Zeeland wordt wakker: brand, noodopvang en cardiologen © oz
brand_terneuzen
brand_terneuzen © oz
OOST-SOUBURG - Brand
De brandweer moest donderdagavond uitrukken voor een brand in een leegstaand verpleeghuis in Terneuzen. Het gaat om het oude gebouw van verpleeghuis Ter Schorre. Het pand staat leeg sinds de bewoners een paar jaar geleden naar een nieuw zorgcomplex zijn verhuisd.
© OZ

Noodopvang

Voor 7 juli moet het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland met een locatie voor de opvang van vluchtelingen komen. Die opdracht gaf de voltallige gemeenteraad aan het college tijdens de raadsvergadering van donderdagavond.
Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes
Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes © oz
CardiologenVier cardiologen van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis stappen per 1 juli op. De specialisten weigeren zich aan te sluiten bij een overkoepelende coöperatie van het ADRZ.
Lees verder: Vier cardiologen weg bij ADRZ na ruzie
Schermen Leden
Schermen Leden © Omroep Zeeland

Schermen

De groei van schermvereniging L'Assaillant uit Vlissingen is vooral te danken aan de jongeren. Ten opzichte van 2014 zijn er nu de helft meer jeugdleden. In aantal overtreffen ze zelfs de senioren. De schermertjes leren meer dan alleen schermen: "We zien muurbloempjes zich ontwikkelen tot kinderen met zelfvertrouwen."

Weer

Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar vandaag af. Vooral vanmiddag valt er een enkele bui, mogelijk met onweer. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind en het wordt ongeveer 19 graden.