Brand in leegstaand verpleeghuis Terneuzen (video)

Brand in leegstaand verpleeghuis Terneuzen (video)
Brand in leegstaand verpleeghuis Terneuzen (video)
Brand flatgebouw Terneuzen

Grote brand

TERNEUZEN - Het vuur werd om 21.45 uur ontdekt. De brandweer heeft in eerste instantie opgeschaald naar grote brand, omdat het vuur groter leek door de grote hoeveelheid rook die uit het pand kwam. Ook de grootte van het gebouw was reden om op te schalen. Het kostte de brandweer dan ook veel moeite om een goede ingang te vinden om het pand te betreden en het vuur te bestrijden. 

Brandhaarden

Eenmaal binnen bleek het formaat van de brand mee te vallen. Nadat de eerste brand was geblust heeft de brandweer heeft de rest van het pand doorzocht naar andere brandhaarden. Daarbij werden naast de eerste brand nog twee andere brandhaarden gevonden. Om 22.55 uur werd het sein brand meester gegeven en keerde de brandweer terug naar de kazerne.
brand_terneuzen
brand_terneuzen © oz

Brandstichting

Het gaat om het oude gebouw van het verpleeghuis Ter Schorre. Sinds de bewoners een paar jaar geleden zijn verhuisd naar het nieuwe zorgcomplex aan de Bachlaan staat het pand leeg. In datzelfde pand werden in november nog drie jongens op heterdaad aangehouden voor brandstichting. Omwonenden klagen al langer over jongeren die feestjes geven in het leegstaande verpleeghuis.

Woontorens

Er waren eerder plannen om op de plek van dit pand drie woontorens te bouwen, maar die plannen werden afgeblazen vanwege een gebrek aan interesse in de appartementen. Daarom is het oude verpleeghuis nog niet gesloopt en staat het nog altijd leeg.