VC Vlissingen na verlenging verder in nacompetitie (video)

VC Vlissingen na verlenging verder in nacompetitie (video) © OZ
Meerssen-Vlissingen-lange-samenvatting-ZNO160527LA

Eerste duel

MEERSSEN - a de 2-1 zege in het eerste duel afgelopen zondag leek er voor VC Vlissingen bij een 0-0 stand halverwege niet veel aan de hand. Dat veranderde toen Jordi van der Schoot, die in het heenduel ook al trefzeker was, vijf minuten na rust Meerssen op een 1-0 voorsprong zette. Josimar Pattinama was in het vervolg van de tweede helft tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar de topscorer van VC Vlissingen stuitte beide keren op de doelman van de thuisploeg.
Gelijkmaker
De 1-0 eindstand betekende dat een verlenging noodzakelijk was. Vlak na het eerste fluitsignaal van die verlenging was het wel raak voor de Vlissingse ploeg. Hoessein Bouzambou tekende voor de gelijkmaker en twee minuten later besliste invaller Geraldi Geerman het duel in het voordeel van de bezoekers: 1-2. Het verzet van Meerssen was na die twee snelle treffers gebroken, waardoor de zege voor VC Vlissingen niet meer in gevaar kwam.
Tweede ronde
In de tweede ronde van de nacompetitie neemt VC Vlissingen het op tegen HVCH, dat twee keer van Bekkerveld won. Vlissingen opent komende zondag met een uitwedstrijd, volgende week donderdag is de return. Mocht de Zeeuwse hoofdklasser die tweekamp overleven wacht in de finale van de nacompetitie opnieuw een dubbele wedstrijd.