Westerscheldetunnel bijna 2 uur dicht na autobrand (video)

Westerscheldetunnel bijna 2 uur dicht na autobrand (video)
Westerscheldetunnel bijna 2 uur dicht na autobrand (video) © OZ
Brand Westerscheldetunnel
ELLEWOUTSDIJK - In vlammen opgegaan
De autobrand is rond 13.30 uur ontstaan halverwege de westbuis (richting Zeeuws-Vlaanderen). De bestuurder kon op eigen kracht uit zijn voertuig komen. Daarna is hij geholpen door een andere bestuurder, die was gestopt om hulp te verlenen. De auto is op de rechterrijstrook in vlammen opgegaan. 

Evacuatie

De vlammen waren binnen korte tijd geblust door de brandweer. De mensen die met hun auto achter het brandende voertuig stonden, zijn geëvacueerd naar de andere tunnelbuis. Nadat het sein brandmeester is gegeven, zijn ze onder begeleiding van hulpdiensten naar de auto's gebracht. Vervolgens zijn de bestuurders met hun voertuigen de tunnel uitgereden.
© OZ

— WSTVerkeer (@WSTVerkeer)
">
File
Op de N62 aan beide kanten van de tunnel waren files ontstaan. Het was nog geen spitsuur op het moment van de brand, dus de lengte van de verkeersopstopping bleef beperkt. Automobilisten werd geadviseerd om te rijden via Antwerpen.
Ongeluk vrachtwagen
Later op de middag gebeurde het ongeluk met de vrachtwagen. De vangrails raakte daarbij zwaar beschadigd. Voor de reparatie en berging van de vrachtwagen was er lange tijd slechts een rijbaan per rijrichting beschikbaar.
© OZ

— WSTVerkeer (@WSTVerkeer)
">