Roompot Oranjepeloton gaat door op ingeslagen weg

Roompot Oranjepeloton gaat door op ingeslagen weg
Roompot Oranjepeloton gaat door op ingeslagen weg © OZ
toekomst Roompot wielerploeg
CADZAND - Ambitie"
We zijn ontzettend blij met het verlengen van het contract maar we zijn en blijven een kleine ploeg, we hebben zeker niet de ambitie om te groeien naar een hele grote miljoenenploeg", zegt Zijlaard. "Het gaat ons om investeren in jong talent en ze sterker te maken. En dat kunnen we de komende jaren blijven doen."
Droom
Toch heeft Zijlaard nog wel een droom. "Met deze volledig Nederlandse ploeg met jonge gasten willen we een keer de Tour de France rijden. Maar zover is het nog niet. We zetten nu al wel mooie stappen. We hebben Pieter Weening erbij gehaald en met hem een mooie overwinning behaald in Noorwegen, dat is de lijn die we willen doorzetten."
Sterker
Voor Antwan Tolhoek, een van de vier Zeeuwse renners bij de ploeg, is het verlengen van het contract met de hoofdsponsor ook goed nieuws. "Het is gaaf dat onze hoofdsponsor ons blijft steunen. Ik pas natuurlijk precies in het plaatje als jonge coureur die heel graag beter wil worden. Dit jaar wil ik nog een paar grote koersen rijden, zoals de ronde van Zwitserland. Ik hoop dat ik daar een keer mee kan in een ontsnapping om me te laten zien." 
Roompot Oranje Peloton
Roompot Oranje Peloton © Omroep Zeeland
Vlaanderen
Jurgen van Cutsem, de CEO van hoofdsponsor Roompot Vakanties, heeft nog een heel persoonlijke wens voor de komende jaren. "Ik heb een Belgisch hart dus dat betekent dat de Ronde van Vlaanderen nog altijd op het lijstje staat. Ik blijf Michael en Erik onder druk zetten om toch maar het podium te halen. Dit jaar waren we er al dichterbij dan vorig jaar, dus ik hoop stiekem dat we volgend jaar op het podium staan."
Vibe
Dat het Nederlandse wielrennen nu in de lift zit, straalt ook op de ploeg van Zijlaard af. "We zitten echt in een waanzinnige vibe, als je ziet hoe Tom Dumoulin het doet en nu met Kruijswijk in de Giro. En ook daaronder allemaal mensen die het hartstikke goed doen. Ik denk dat er een hele mooie toekomst voor het Nederlandse wielrennen is de komende jaren. Ik hoop dat we daar aan bij hebben kunnen dragen, door te investeren in jonge Nederlandse talenten. Nederland is gewoon een fantastisch sportland."