Ook geen EK voor Zeeuwse recordinternational

Ook geen EK voor Zeeuwse recordinternational
Ook geen EK voor Zeeuwse recordinternational © OZ
EK-Jan-Baart-ZNO160528DF

Verschrikkelijk

GOES - "Het is in één woord: verschrikkelijk", zegt Baart. "In 1998 was het WK en daar was ik ook bij en dat was een geweldig toernooi, lekker dichtbij en een goede sfeer. Dit jaar doen er 24 landen mee en wij zijn daar niet eens bij."

Eindtoernooien

En dus kan Baart zijn album met zijn tickets niet verder aanvullen. Er zijn in Nederland maar drie mensen die meer interlands bezochten dan Baart. Sinds het EK van 1988 miste hij maar één eindtoernooi, het WK van 2014 in Brazilië. "Toen wilde er niemand met mij mee, maar als we daar de finale hadden gehaald. Dan was ik er echt nog wel naar toe gevlogen."
Jan Baart op het WK in Zuid-Afrika
Jan Baart op het WK in Zuid-Afrika © NOS
Mooiste toernooi
Met stip op nummer één van de favoriete toernooien staat het WK van 2010 in Zuid-Afrika. "De resultaten waren fantastisch, maar buiten dat was het een heerlijk land. De bevolking was fan van Oranje, vriendelijke mensen, prachtige natuur. Kortom: dat was een prachtige ervaring."
Rusland
Het volgende eindtoernooi waar het Nederlands elftal zich voor kan plaatsen is het WK van 2018 in Rusland. "Als we ons dan plaatsen, dan hoop ik er weer bij te zijn." 
Kaartje van het EK in 1988
Kaartje van het EK in 1988 © Omroep Zeeland