Loods van hoveniersbedrijf in Axel uitgebrand

Loods van hoveniersbedrijf in Axel uitgebrand
Loods van hoveniersbedrijf in Axel uitgebrand © HV Zeeland/Omroep Zeeland
Brand loods Axel
AXEL - Opgeschaald
De brand in de loods aan de Westsingel werd ontdekt om 16.20 uur. In eerste instantie reden er twee blusvoertuigen van de brandweer heen, maar al snel werd opgeschaald naar grote brand en vertrok een derde blusvoertuig richting Axel. Om 17.30 werd het sein brand meester gegeven. Daarna waren twee blusvoertuigen nog enige tijd aan het nablussen. 
© Omroep Zeeland

Tankstation

Bij de brand kwam er veel rook vrij. Naast de rookontwikkeling was ook de locatie van de loods, naast het tankstation, reden om op te schalen. Het voornaamste doel van de brandweer was om het tankstation af te schermen van de brand in de loods.

Niemand gewond

Wat er in de loods van 25 bij 40 meter opgeslagen stond, is nog niet bekend. Volgens de brandweer was er tijdens de brand niemand in het gebouw aanwezig en raakte er niemand gewond.
Brand loods Axel toeschouwers
Brand loods Axel toeschouwers © HV Zeeland

Toeschouwers

Er kwamen veel toeschouwers naar de brand kijken en de brandweer kreeg naar eigen zeggen veel klachten van mensen die prikkende ogen hadden door de rook. De Veiligheidsregio Zeeland adviseerde daarom iedereen om er niet heen te gaan en om uit de rook te blijven. Ook om de hulpverleningsdiensten de ruimte te geven om hun werk te kunnen doen.

NL Alert

De hulpdiensten hebben ook een bericht verstuurd via NL Alert naar mobiele telefoons in de omgeving. Mensen die zich in de wijk tussen de Rooseveltlaan en de Zuidsingel in Axel bevonden, werd geadviseerd om binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten, ook tijdens het nablussen.
brandweer bestrijdt de brand
brandweer bestrijdt de brand © OZ