Zeeland wordt wakker: wieren, Mont Ventoux en Jules Verne

Zeeland wordt wakker: wieren, Mont Ventoux en Jules Verne
Zeeland wordt wakker: wieren, Mont Ventoux en Jules Verne © Oz
Deelneemster Ine Lorier met coach Lianne de Nooijer
Deelneemster Ine Lorier met coach Lianne de Nooijer © Omroep Zeeland

Mont Ventoux

OOST-SOUBURG - Het grote aftellen is begonnen voor zo'n honderd Zeeuwen die de Mont Ventoux gaan beklimmen. Begin juni gaan ze wandelend, hardlopend of fietsend de Franse berg op. De beklimming is een initiatief van Fysiofitness De Driehoek in Serooskerke.
© Omroep Zeeland
Wier
Guido Krijger en Ellen Schoenmakers schreven een boekje over 27 soorten van de ruim tweehonderd wieren die allemaal voorkomen in de Oosterschelde, het Veerse Meer en de Grevelingen. En alhoewel niet even zo lekker, ze zijn allemaal eetbaar.
© Omroep Zeeland

Sloopschip

Het was de allerlaatste kans voor scheepsspotters: het grote Franse marineschip Jules Verne voer zondagmiddag door de sluis bij Terneuzen naar Gent, om vervolgens volledig gesloopt te worden.
© Dirk van Wolferen
Sport
Nacompetitievoetbal, zwemmen en hardlopen; een overzicht van het belangrijkste Zeeuwse sportnieuws is te vinden op de sportpagina van Omroep Zeeland.
© Omroep Zeeland
Weer
Het is vandaag in Zeeland bewolkt en bovendien trekt een storing met diverse stevige regen- en onweersbuien vanuit het oosten de provincie binnen. Het wordt niet warmer dan 15 graden en er waait een matige tot krachtige wind uit noord tot noordwest.
LIVE
Nieuws, weer en verkeer live op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!