VC Vlissingen met één been in finale nacompetitie (video)

VC Vlissingen met één been in finale nacompetitie (video)
VC Vlissingen met één been in finale nacompetitie (video) © OZ
VC Vlissingen met één been in finale nacompetitie

Paal

HEESCH - De zege van VC Vlissingen kreeg pas in de tweede helft gestalte. Voor rust deden beide partijen weinig voor elkaar onder en was het lang wachten op kansen. Vlak voor de pauze was VC Vlissingen dicht bij de openingstreffer. Eerst raakte Abdoe Abdenbi op aangeven van Josimar Pattinama de buitenkant van de paal en vervolgens schoot Salim Ben Sellam over na een voorzet van Hoessein Bouzambou.
Abdenbi
Na bijna een uur spelen was het wel raak voor Vlissingen. Hoessein Bouzambou was het eindstation van een aanval over veel schijven en tekende voor de 0-1. Niet veel later maakte Abdoe Abdenbi na goed voorbereidend werk van Pattinama oog in oog met HVCH-doelman Rob van Erp geen fout en diezelfde Abdenbi besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd definitief. Josimar Pattinama zette tien minuten voor tijd ook de 0-4 nog op het scorebord. 
Return
VC Vlissingen verschafte zichzelf met de ruime overwinning een uitstekende uitgangspositie voor de return, die donderdag in Vlissingen wordt gespeeld. Wanneer de Walcherse formatie de voorsprong met succes verdedigt speelt het in de finale een dubbele wedstrijd tegen de winnaar van het tweekamp tussen EDO en Purmersteijn. De eerste wedstrijd tussen die ploegen eindigde in 1-0 voor het Haarlemse EDO.
HVCH Vlissingen interviews
HVCH-Vlissingen-interview-2-ZNO160529GS
Scoreverloop
0-1 Hoessein Bouzambou (58)
0-2 Abdenbi (64)
0-3 Abdenbi (75)
0-4 Pattinama (79)
Opstelling VC Vlissingen
Van Belzen, Pinas, Roemeratoe (De Kubber/69), James, Jansen, Ben Sellam, Gooding, El Hattach (Saïd Bouzambou/73), Hoessein Bouzambou (Geerman/80), Abdenbi, Pattinama