Forse stijging aantal gescheiden Zeeuwen

Forse stijging aantal gescheiden Zeeuwen
Forse stijging aantal gescheiden Zeeuwen © OZ
Gehuwd
Gehuwd © OZ

Noord-Beveland

WISSENKERKE - Op Noord-Beveland is het aantal gescheiden mensen het snelst gegroeid. In tien jaar tijd is dat aantal met bijna 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In de gemeente wonen nu 705 mensen die hun huwelijk hebben beëindigd en dat waren er tien jaar geleden nog maar 443. Naar verhouding komt Noord-Beveland met 11,0 procent van alle personen van 15 jaar en ouder op de tweede plaats in Zeeland, vlak achter Vlissingen (11,3 procent). Maar in Vlissingen is er nauwelijks nog sprake van groei
Inhaalslag
Snelle groeiers in Zeeland zijn verder Kapelle (plus 57,3 procent) en Veere (plus 50,4 procent). ZB Planbureau (voorheen Scoop) dat in Zeeland deze demografische ontwikkelingen volgt, kan het sterke groeicijfer voor met name Noord-Beveland niet volledig verklaren. Wel houdt men er rekening mee dat Noord-Beveland, net als de andere plattelandsgemeenten met een fors groeicijfer, eigenlijk bezig zijn met een inhaalslag. Want het gaat om een trend die in grotere steden al langer gesignaleerd wordt en het duurt dan steeds wat jaren voordat het platteland hierin volgt.
Woonruimte
Ook de beschikbaarheid (op korte termijn) van een woonruimte voor één van de beide partners op het Zeeuwse platteland kan een volgens ZB-Planbureau een rol spelen.

Graphic gescheiden mensen