Zeeuws-Vlaamse bonus voor huisarts in opleiding blijft

Zeeuws-Vlaamse bonus voor huisarts in opleiding blijft
Zeeuws-Vlaamse bonus voor huisarts in opleiding blijft © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland / stock

Aangescherpt

TERNEUZEN - Tot nu toe waren er twee bonus-opleidingsplekken voor één jaar. Per maand kregen de huisartsen in opleiding een bonus van 1.000 euro. Er zijn tot nu toe drie huisartsen in opleiding naar Zeeuws-Vlaanderen getrokken. Daarvan heeft niemand zich in de regio gevestigd. De regeling is daarom aangescherpt.

Nieuwe regeling

In de nieuwe regeling zijn er drie bonus-opleidingsplekken voor drie jaar. Per maand wordt er 750 euro bonus uitgekeerd. Ook moeten de huisartsen nu echt in Zeeuws-Vlaanderen komen wonen. Tot nu toe reisden de artsen, die van de regeling gebruik maakten, heen en weer. 

Tekort

De komende jaren gaan naar verwachting 10 van de 46 Zeeuws-Vlaamse huisartsen met pensioen of minder werken. Ook aan waarnemers is een grote behoefte. Voor vakantie, ziekte en nachtdiensten zijn lastig waarnemers te vinden.

Passen en meten

Huisarts Guus Jaspar uit Terneuzen: "Het is passen en meten om alles goed te regelen met elkaar." Nu gaan huisartsen in Zeeuws-Vlaanderen noodgedwongen op latere leeftijd met pensioen." Jaspar benadrukt dat de huisartsenzorg voor iedere inwoner is gegarandeerd. "Het is soms passen en meten, maar de zorg die blijft gegarandeerd."