Van Drongelen mag van Sparta niet naar EK (video)

Van Drongelen mag van Sparta niet naar EK (video)
Van Drongelen mag van Sparta niet naar EK (video) © OZ
Van-Drongelen-EK-1-ZNO160525FV
ROTTERDAM - Regel
Van Drongelen is niet de enige speler van Sparta die niet voor zijn land uit mag komen in de zomer. "De trainer heeft besloten dat hij alle spelers bij de voorbereiding er bij wil hebben", zegt Van Drongelen. "Aan de ene kant is dat jammer, omdat ik graag met de beste spelers van het land tegen de beste spelers van Europa in mijn leeftijdscategorie had willen spelen. Maar ik heb ook ontzettend veel zin in het eredivisie seizoen."
Van-Drongelen-EK-2-ZNO160525US
Trots
Dolf Roks uit Zierikzee, de hoofd opleidingen en scouting van Sparta Rotterdam, kent Van Drongelen al jaren. Hij zag hem ook komen en gaan bij de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ). Roks is trots op de talentvolle Zeeuw. "Hij is een voorbeeld prof, heeft goede mensen om zich heen en laat zien dat hij erg goed kan voetballen. Rick moet zijn debuut in de eredivisie nog maken, maar dat is een kwestie van een paar maanden." 
Dolf-Roks-over-Rick-van-Drongelen-ZNO160530NT
Poule
Het EK tot 19 jaar in Duitsland wordt van 11 tot en met 24 juli gehouden. Nederland zit in een poule met Engeland, Frankrijk en Kroatië. De voorbereiding van Sparta op het nieuwe seizoen begint eind juni.