Zeeuws gras in voetbalstadions EK

Zeeuws gras in voetbalstadions EK
Zeeuws gras in voetbalstadions EK © OZ
Opnieuw Zeeuws gras in voetbalstadions
Opnieuw Zeeuws gras in voetbalstadions © OZ
Zeeuws voetbalgras
OOST-SOUBURG - WK Voetbal
Ook bij het WK voetbal van 2014 lag er Zeeuws gras in de voetbalstadions. Toen was er veel kritiek op de velden. Trainers en spelers uitten hun ongenoegen over de slechte staat van het gras, maar volgens Peter de Bruijn van DLF gaat dat nu niet gebeuren. ''Toen lag er gematigd gras in een tropische zone. Bovendien werd er toen te laat begonnen met het prepareren van de velden. Daar is in Frankrijk geen sprake van.''
Duizenden graszaden
DLF, voorheen Innoseeds, heeft vestigingen over de hele wereld en is marktleider in de graszaadindustrie. Zeeland is een belangrijk gebied voor DLF. ''Er zijn duizenden graszaden in de wereld, maar er zijn er maar een paar die geschikt zijn om op te voetballen'', zegt De Bruijn. Een aantal Zeeuwse telers teelt op hun perceel gras dat nu dus in acht van de tien EK-stadions komt te liggen. Een van hen is Jan de Wilde uit Sint-Maartensdijk.
Lille en Lens
En hoe ziet dat Zeeuwse gras er dan straks uit? Op 10 juni kunnen we voor het eerst de mat beoordelen als Frankrijk en Roemenië aftrappen in Parijs. En om het dan ook nog eens goed te kunnen vergelijken moeten we vooral kijken naar de stadions van Lille en Lens. Dat zijn de enige twee stadions waar geen gras ligt dat voor een deel in Zeeland is geteeld.