Toprenners in actie tijdens proloog Ster ZLM Toer in Goes (video)

GOES - Toprenners
Op de voorlopige deelnemerslijst staan onder anderen; Andre Greipel (Lotto-Soudal), Tom Boonen, Marcel Kittel en Niki Terpstra (allen Etixx-Quick Step), Dylan Groenewegen, Moreno Hofland en Sep Vanmarcke (allen LottoNL-Jumbo).
Zeeuwse deelnemers
Aan de Ster ZLM Toer doen ook enkele Zeeuwse renners mee. Voor Roompot Oranje Peloton staan Johnny Hoogerland uit Langeweegje en Brian van Goethem uit Sluiskil op de voorlopige startlijst. Ook de uit Wilhelminadorp afkomstige Matthijs Eversdijk is opgenomen in de voorlopige selectie van zijn ploeg. Eversdijk rijdt voor Join's De Rijke.
VIDEO: Van Goethem: "Sterk deelnemersveld in Ster ZLM Toer"  
Ster-ZLM-Toer-deelnemers-Brian-van-Goethem-ZNO160601JQ

Voorbereiding Tour de France

De Ster ZLM Toer wordt door de toprenners gebruikt als voorbereiding op de Tour de France.

Derde keer in Goes

Het is voor de derde keer dat de Ster ZLM Toer in Goes begint. Vorig jaar werd de proloog gewonnen door Roger Kluge uit Duitsland. 

Proloog in Goes

De Ster ZLM Toer begint met een proloog over 6,4 kilometer door het centrum van Goes. De eerste renner start om 18.00 uur, de laatste renner finisht rond 20.30 uur. De start en finish zijn op de Grote Markt. 
Ster ZLM Toer deelnemers routekaart
Deens talent
Bij Giant-Alpecin zijn in de selectie opgenomen veldrijder Lars van der Haar en Soren Kragh Andersen, het talent uit Denemarken. Kragh Andersen won in 2015 de beloftenkoers ZLM Roompot Toer in Goes en timmert momenteel aan de weg bij de profs.
Lees ook: Andersen wint eerste ZLM Roomppot tour

Filippo Pozzato
Een andere bekende renner die start is oud-gediende Filippo Pozzato. De Italiaanse oud-winnaar van Milaan-San Remo rijdt momenteel voor Wilier Tristiena Southeast.

Omloop van de Braakman
Ook de winnaar van de Omloop van de Braakman in Philippine, Coen Vermeltfoort, doet mee. Hij is ploeggenoot van Matthijs Eversdijk bij Join's De Rijke.
Onthulling doek met topwielrenners in de Ster ZLM Toer
Onthulling doek met topwielrenners in de Ster ZLM Toer © Marieke Lodder
Deelnemerlijst
Klik hier om de voorlopige deelnemerslijst te bekijken. 
Foto: Marieke Lodder