Windmolens in Zierikzee krijgen een kunstjasje (video)

Windmolens in Zierikzee krijgen een kunstjasje (video)
Windmolens in Zierikzee krijgen een kunstjasje (video) © OZ
Kunstwerken windmolens
ZIERIKZEE - Discussie
Kunstenares Anna Blom uit Burgh-Haamstede heeft voor elke windmolen een apart doek geschilderd. Het gaat om een trilogie waarbij de thema's water, zon en wind centraal staan. Naast afbeeldingen staan er ook teksten op de doeken. Zo staat er op het doek met als thema water: 'WTF are you doing to my oceans'. Met haar doeken wil de kunstenares bijdragen aan meer discussie over onderwerpen als energie en duurzaamheid.
Ophangen
Een doek om een windmolen binden is nog niet zo eenvoudig. Temeer omdat het doek een lengte heeft van twaalf meter en drie meter hoog is. Middels een koort/elastiek wordt het doek bij elkaar gehouden. Het ophangen nam vanmorgen extra veel tijd in beslag door de harde wind in combinatie met de regen, maar het is uiteindelijk toch gelukt.
Het eerste doek hangt
Het eerste doek hangt © OZ
Goede doel
De doeken blijven als alles goed gaat, hangen tot begin oktober. Daarna worden ze eraf gehaald en geveild voor het goede doel. De komende tijd gaat Anna Blom eens rustig kijken welk doel er goed bij past. Het is de bedoeling dat het een veiling voor iedereen wordt. Alleen moet je wel plaats hebben voor een doek van twaalf bij drie meter....