Rabobank Zeeuws-Vlaanderen verwacht flinke krimp

Rabobank Zeeuws-Vlaanderen verwacht flinke krimp
Rabobank Zeeuws-Vlaanderen verwacht flinke krimp © Omroep Zeeland
Rabobank Zeeuws-Vlaanderen
Rabobank Zeeuws-Vlaanderen © Omroep Zeeland
TERNEUZEN - Gevolgen zichtbaar
Eind 2015 maakte de Rabobank bekend nog eens 9.000 banen te schrappen, bovenop een reorganisatie waarbij al 10.000 banen zouden verdwijnen. Per vestiging worden de gevolgen nu langzaam zichtbaar. Zo presenteerde de Zeeuws-Vlaamse vestiging vorige week voor het eerst aan het personeel wat de reorganisatie voor hen zou kunnen betekenen.
'Flinke krimp'
Bronnen melden aan Omroep Zeeland dat sommige afdelingen flink moeten inkrimpen. Het zou bij sommige afdelingen gaan om 40 procent van het werk dat uit Zeeuws-Vlaanderen verdwijnt. Volgens een woordvoerder van de bank is dat een grove schets, die niet voor alle afdelingen geldt. Zo zou één onderdeel er zelfs personeel bij krijgen, waar andere afdelingen meer of minder veren moeten laten. "Maar, over de gehele lijn kun je wel spreken van een flinke krimp", aldus de woordvoerder.
ITEM rabobank reorganisatie
Verplaatsing werk
Volgens directeur Caro Dehulsters gaat het daarbij voor een groot deel over banen die verplaatsen en niet om banen die verdwijnen. "Allerlei zaken die tot nu toe lokaal geregeld werden worden nu verplaatst naar een regionaal dienstencentrum, ergens op een centraal punt in de provincie. Dat betekent dat die mensen niet hun baan kwijtraken, maar wel dat ze langer moeten rijden naar hun werk."
Banen verdwijnen
Hij bevestigt wel dat er ook banen worden geschrapt. "Bij die verplaatsing naar het regionale dienstencentrum gaan we wel ook efficiënter werken. Dus er zullen ook banen verdwijnen", aldus Dehulsters. Maar welke banen dat zijn is nog niet duidelijk. "We hebben het personeel alles verteld wat we weten en dat is bij welke afdeling er banen naar het regionale dienstencentrum verhuizen. Maar welke banen daadwerkelijk verdwijnen dat weten we nog niet."
160 fte
De administratie en het klantcontactcentrum van de drie Zeeuwse vestigingen van de Rabobank zullen samengaan met banken buiten de provincie. Er zal dan één organisatie ontstaan, die Zuidwest-Nederland voor de betreffende banken zal gaan bedienen. Bij Rabobank Zeeuws-Vlaanderen is nu nog werk voor 160 fulltime krachten.
Op zoek naar ander werk
Een deel van dat personeel zal op zoek moeten naar ander werk, anderen zullen mogelijk in dat nieuwe klantcontactcentrum aan de slag kunnen. De reorganisatie bij de 106 afzonderlijke Rabobanken zal eind 2018 zijn afgerond.