Woning in Oud-Vossemeer volledig uitgebrand

Woning in Oud-Vossemeer volledig uitgebrand
Woning in Oud-Vossemeer volledig uitgebrand © Omroep Zeeland

OUD-VOSSEMEER - — Omroep Zeeland (@omroepzeeland)
">
Bewoonster
De bewoonster van de uitgebrande woning is door het ambulancepersoneel behandeld. De vrouw had rook ingeademd en lichte brandwonden opgelopen. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. 

Oorzaak

De brand is ontstaan door een frietpan. De bewoonster heeft de brand nog proberen te blussen met een blusdeken, maar daarvoor was het al te laat.

Overgeslagen

De brand werd rond 18.50 uur ontdekt. Het vuur is ook overgeslagen naar een van de twee naastgelegen woningen. Daar smeulde het vuur nog lang na, net onder het dak, dus was de brandweer nog urenlang bezig met nablussen. Uiteindelijk werd besloten om het dak open te breken om beter bij de brand te kunnen.
brand Tholen

Rookschade

Het lukte de brandweer om te voorkomen dat het vuur ook oversloeg naar de andere naastgelegen woning. Wel was er in die woning sprake van rookschade.

Deeltjes

Uit onderzoek van een meetploeg van de brandweer is gebleken dat bij de brand geen asbest is vrijgekomen. Wel vlogen enige tijd deeltjes door de lucht, maar dat bleken voornamelijk papierresten te zijn. Eerdere waarschuwingen van de Veiligheidsregio Zeeland om de deeltjes niet aan te raken, zijn dan ook later ingetrokken.
Brand Oud-Vossemeer
Brand Oud-Vossemeer © Omroep Zeeland