Festival Onderstroom splijt Vlissingen (video)

Festival Onderstroom splijt Vlissingen (video)
Festival Onderstroom splijt Vlissingen (video) © Cultuurwerf
Festival Onderstroom

Stadstheatertour

In de binnenstad van Vlissingen zijn zaterdag en zondag tijden de stads theatertour vooral typetjes te vinden zoals Kees Kniep de verkoper, Elly Kwek met haar rollator en Mister D.Biel op één wiel. Het Middelburgs theater speelt er de voorstelling 'Ready for take off 'en de de jeugdtheaterschool Zeeland levert de een koningin voor de opening van de theatertour. 
Stadstheatertour
Stadstheatertour © OZ
Openingsfeest Onderstroom 
Het openingsfeest van het festival Onderstroom op de boulevard  is in Hotel Britannia, in de vorige eeuw dé plek waar je moest zijn om te dansen. Het staat inmiddels al jaren leeg om te worden gesloopt maar voor één avond herleven de glorietijden van het hotel. 
danszaal Britannia begin vorige eeuw
danszaal Britannia begin vorige eeuw
De ballroom-avonden die in de jaren twintig en dertig populair in Hotel Britannia waren herleven tijdens 'Modern Times', een show  met zang, dans en muziek in twenties stijl. 
Modern Times
Modern Times © cultuurwerf

Tunnel naar Engeland

Een van de voorstellingen op het festival Onderstrooom is SKAGT, een voorstelling gebaseerd op het gerucht dat er onder het hotel Britannia een tunnel loopt naar Engeland. Tijdens het festival kunnen bezoekers met een archeoloog afdalen in de diepte onder het hotel om met eigen ogen  te zien of het gerucht klopt. Het filmpje  op de website van het festival over die tunnel onder Britannia maakt in ieder geval wel nieuwsgierig! 
Festival Onderstroom