Zeeland verliest bijna de helft van alle brievenbussen

Zeeland verliest bijna de helft van alle brievenbussen
Zeeland verliest bijna de helft van alle brievenbussen © Omroep Zeeland
Brievenbus
Brievenbus © Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Minder post
De brievenbussen verdwijnen omdat er minder post wordt verstuurd en er daardoor steeds meer bussen zijn nagenoeg of volledig leeg zijn. Sommige brievenbussen worden verplaatst naar plaatsen waar vaker mensen komen, zoals bij supermarkten of trein- en busstations. Maar er worden door het postbedrijf ook veel brievenbussen definitief weggehaald. 

Overleg

Bij het verwijderen van een brievenbus heeft het postbedrijf vooraf overleg met belangenorganisaties voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn. Zo blijven brievenbussen bij ziekenhuizen en verzorgingshuizen altijd staan. Daarnaast is er de Postwet met een bepaalde afstandseis tot een brievenbus. 

Brievenbussen

PostNL plakt drie weken van tevoren een sticker met de aankondiging dat desbetreffende brievenbus verdwijnt. Het postbedrijf heeft op de website een overzicht gemaakt van alle aanpassingen in Zeeland. 
Bekijk ook: Overzicht aanpassingen brievenbussen Zeeland

Woordvoerder Irene Dijkstra van PostNL over het verdwijnen van de brievenbussen: 
ITEM Brievenbussen verdwijnen

Kaart

Zoom in op onderstaande kaart om naar de brievenbussen in je eigen buurt te kijken. Klik op een stip voor het adres. Alle rode stippen zijn de brievenbussen die binnenkort verdwijnen. De gele blijven staan en de groene komen er nieuw bij.

Kaart van Zeeland

Per regio

Per regio
Kijk op onderstaande lijsten naar wat er in jouw dorp of stad met de brievenbussen gebeurt. Zeeland is onderverdeeld in vier regio's. Alle brievenbussen worden vermeld, met ernaast het besluit dat PostNL heeft genomen.  Je kunt zelf de volgorde aanpassen.

Schouwen en Tholen

Walcheren

Bevelanden

Zeeuws-Vlaanderen