Zeeuwse bestuurders teleurgesteld in vage Kamp (video)

Zeeuwse bestuurders teleurgesteld in vage Kamp (video)
Zeeuwse bestuurders teleurgesteld in vage Kamp (video) © oz
commissie balkenende reactiekamp
DEN HAAG - Sterk
Volgens minister Kamp moet Zeeland vooral naar zichzelf kijken: "Het is een sterk gebied met weinig werklozen, een goede infrastructuur en een goede ligging. Ze moeten vooral kijken wat ze zelf kunnen doen."

Kerncentrale

In het rapport staat ook de aanbeveling voor het Rijk om de kerncentrale over te nemen, maar daarover wilde Kamp niets inhoudelijks zeggen: "Ik kan niet vooruitlopen op een kabinetsreactie over dit rapport. Dat moeten we eerst in het kabinet bespreken."
commissie balkenende zeeuwsreacties

Teleurgesteld

Interim-directeur Verhagen van Delta was teleurgesteld over de reactie van Kamp: "Hij had weinig te zeggen. Gelukkig is het rapport wel duidelijk over de kerncentrale." Burgemeester René Verhulst van de gemeente Goes is duidelijk: "De kerncentrale is een rijksverantwoordelijkheid. Als ze Groningen niet met de schade van de aardbevingen laten zitten dan kan je Zeeland niet met de kerncentrale laten zitten."

Verantwoordelijkheid

Tweede Kamerlid voor de PvdA Albert de Vries uit Middelburg: "Ik snap dat Kamp voorzichtig is met toezeggingen over de Zeeuwse centrale, want het gaat over veel geld en risico's. Toch vindt ik dat het kabinet medeverantwoordelijkheid moet nemen. De kerncentrale is samen met het Rijk gerealiseerd."
Reactie Kamerlid Albert de Vries PvdA
Bereidheid is er
Volgens de Middelburger is de bereidheid er wel in Den Haag om Zeeland te helpen met de kerncentrale. "Maar dat zal nog tijd nodig hebben. Er is pas deze week voor het eerst echt over gesproken door het kabinet."
Lees ook: