Zo ziet het nieuwe hotel Britannia er straks uit

Zo ziet het nieuwe hotel Britannia er straks uit
Zo ziet het nieuwe hotel Britannia er straks uit © OZ
Hotel Britannia in boek
Hotel Britannia in boek © OZ
ITEM nieuw hotel Brittannia

Exploitanten

VLISSINGEN - Bij die presentatie was ook Jurgen Geurts van vastgoedbedrijf AVV Beheer aanwezig. Hij is in een vergevorderd stadium van de onderhandelingen met twee mogelijke exploitanten van het nog te bouwen hotel. Het gaat volgens Geurts om een grote internationale keten en een particuliere partij 'die zijn sporen al heeft verdiend in de hotellerie'.

Deels gesloopt

Het oude hotel Britannia stond jarenlang te verpauperen op de Boulevard in Vlissingen. Het werd in 2012 deels gesloopt. In februari vorig jaar verkocht de gemeente Vlissingen de grond aan AVV Beheer voor 3,6 miljoen. Sindsdien is het bedrijf in onderhandelingen met mogelijke exploitanten. 
Het oude leegstaande hotel Britannia
Het oude leegstaande hotel Britannia © OZ

Onderhandelingen

Wanneer die onderhandelingen zijn afgerond kan het daarna snel gaan, denkt Geurts. "We hebben het voordeel dat het bestemmingsplan niet hoeft te worden aangepast, omdat er al een hotel stond. Dus als we een akkoord hebben bereikt dan kan dat nieuwe hotel er binnen twee jaar staan", schat Geurts.

Plannen

Behalve Geurts woonde ook voormalig directeur van het oude hotel Britannia Gerard van der Veen de presentatie bij. Hij bestierde het hotel van 1966 tot 1974. En hij ziet deze plannen voor een nieuw hotel met de naam Britannia wel zitten. 

Veel potentie

"Het is een locatie met heel veel potentie", vindt Van der Veen. Hij denkt dan ook dat een nieuw hotel op die plek winstgevend kan zijn. "De hotelbranche is een goede investering. Je moet misschien een paar jaar geduld hebben, maar je ziet overal dat dit soort projecten na een paar jaar zeer rendabel zijn."

'Bijzondere plek'

Zelf mist hij Vlissingen nog steeds. "Ik woon nu in Wassenaar voor mijn werk, maar ik zeg weleens: ik zou ook nog wel een woning willen hebben aan de boulevard, met uitzicht op de schepen in de Westerschelde. Want de boulevard van Vlissingen is echt een hele bijzondere plek."