Zeeland wordt wakker: kleine opvang, Britannia en teleurgesteld

Zeeland wordt wakker: kleine opvang, Britannia en teleurgesteld
Zeeland wordt wakker: kleine opvang, Britannia en teleurgesteld © oz
Vergaderzaal in Belfort Sluis
Vergaderzaal in Belfort Sluis © OZ

Draagvlak

OOST-SOUBURG - Er komt geen asielzoekerscentrum in Breskens en geen grootschalige opvang in de gemeente. Dat heeft de gemeenteraad van Sluis besloten. De gemeenteraad gaat alleen akkoord met kleinschalige opvang en alleen als er draagvlak voor is in de omgeving. Want de protesten in Breksens hebben volgens Sjaak Quaak van het CDA laten zien hoe belangrijk draagvlak is.
BUL besluit raad azc
Hotel Britannia
Hotel Britannia © OZ

Nieuw hotel

Het nieuwe hotel Britannia begint vorm te krijgen. Een conceptontwerp van het te bouwen nieuwe hotel is gisteren gepubliceerd in een boek over de Boulevard in Vlissingen. Vastgoedbedrijf AVV Beheer onderhandelt met twee mogelijke exploitanten van het hotel. Volgens Jurgen Geurts van AVV Beheer kan het snel gaan als dat akkoord er eenmaal ligt.
BUL nieuw hotel britannia
© oz

Teleurgesteld

Zeeuwse bestuurders hadden op meer toezeggingen gehoopt van minister Kamp van Economische Zaken. De minister bleef vaag in zijn reactie op het gisteren aangeboden rapport van de commissie Balkenende. In het rapport staat onder meer de aanbeveling voor het Rijk om de kerncentrale over te nemen, maar daarover wilde Kamp niets inhoudelijks zeggen. Burgemeester René Verhulst van Goes vindt dat jammer.
BUL reacties Balkenende

Weer