Efteling vergeet Zeeuws-Vlaanderen op kaart

Efteling vergeet Zeeuws-Vlaanderen op kaart
Efteling vergeet Zeeuws-Vlaanderen op kaart © Efteling
Chinese website Efteling zonder Zeeuws-Vlaanderen
Chinese website Efteling zonder Zeeuws-Vlaanderen © Efteling

Nieuwe doelgroep

TERNEUZEN - Het Brabantse pretpark wil met de zaterdag gelanceerde Chinese website een nieuwe doelgroep aanboren. De verwachting is dat steeds meer Chinezen Nederland gaan bezoeken, dus wil de Efteling daar ook op inspelen.

Promotiefilmpje

Wie de site bezoekt krijgt een promotiefilmpje te zien waarin ook een overzichtskaartje van Nederland wordt getoond, zonder Zeeuws-Vlaanderen. Daarmee is de Efteling nu opgenomen in het illustere rijtje van een strandpaviljoenen-website, de Nederlandse rugbybond en een verzekeraar die ook op dezelfde manier in de fout gingen.

Fout

In een reactie geeft een woordvoerder van de Efteling aan dat het vergeten van delen van Nederland zeker niet de bedoeling is. Hoe de fout heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. "Maar het wordt zo snel mogelijk rechtgezet",aldus de woordvoerder.

Vliegende Hollander

De fout is des te pijnlijker, omdat de naamgever van een van de attracties in het pretpark uit Zeeuws-Vlaanderen komt. Het gaat om Willem van der Decken, beter bekend als de 'Vliegende Hollander'.

Thuishaven

In het boek 'The Ghost Ship' van de 19-eeuwse Britse Schrijver Frederick Marryat wordt Terneuzen genoemd als de thuishaven van Van der Decken. Marryat had namelijk bij Terneuzen gevochten tegen Napoleon en hij vond het een prima plek voor de thuishaven van de 'Vliegende Hollander'.