Arbiter Wattel mishandeld bij voetbalduel

Bart Wattel (tweede van rechts) gaat onder politiebegeleiding van het veld
Bart Wattel (tweede van rechts) gaat onder politiebegeleiding van het veld © Jeroen de Bruin

Schop en duw

DORDRECHT - Volgens een getuige ging het mis nadat een speler van Amstelwijck een rode kaart had gekregen van Wattel. Er ontstond tumult waarbij Wattel een schop tegen zijn kuit zou hebben gekregen en omver zou zijn geduwd. Arbiter Wattel was zelf nog niet bereikbaar voor commentaar. Volgens RTV Rijnmond doet hij aangifte bij de politie. 

Rode kaart

Even daarvoor was het ook al onrustig op het veld toen Amstelwijck een strafschop tegen kreeg. De penalty werd benut waarna iemand (geen speler) van Amstelwijck in het doelgebied ging staan. Het duurde enige tijd voordat de man het veld had verlaten. Hij had een rode kaart gekregen van Wattel.

Politiebegeleiding

Tijdens het tumult is de politie ingeschakeld. Enkele agenten verschenen binnen tien minuten op de accommodatie. Wattel en zijn assistenten konden onder politiebegeleiding van het veld. Op de foto is Wattel de meest rechtse arbiter. De wedstrijd is definitief gestaakt bij een stand van 2-2 in de 37e minuut van de tweede helft. Bij die stand zou Heukelum de tweekamp winnen.

Nacompetitie

SC Amstelwijck tegen Heukelum werd gespeeld in de nacompetitie van het zaterdagvoetbal. Inzet is een plaats in de tweede klasse.
Foto: Jeroen de Bruin

— Jeroen de Bruin (@dbrnpuntnl)
">