Zeeland wordt wakker: Vestrock, Miss Earth en nacompetitie

Zeeland wordt wakker: Vestrock, Miss Earth en nacompetitie
Zeeland wordt wakker: Vestrock, Miss Earth en nacompetitie © OZ
Vestrock Junior 201
Vestrock Junior 201 © Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Het festival Vestrock Junior in Hulst heeft gisteravond een uur stilgelegen vanwege verwacht onweer. Uiteindelijk bleef het bij een flinke plensbui. De organisatie moest één optreden schrappen, een aantal anderen werd ingekort. Marcel Verhaar, organisator van Vestrock, betreurt de gedwongen pauze, maar was achteraf toch blij met de keuze.
BULLETIN Vestrock
De 20-jarige Deborah uit Heinkenszand is één van de 4 Finalistes van Miss Earth Netherlands
De 20-jarige Deborah uit Heinkenszand is één van de 4 Finalistes van Miss Earth Netherlands © oz

Miss Earth Nederland

Deborah van Hemert uit Heinkenszand is gekozen tot Miss Earth Nederland. Als miss wil Van Hemert zich inzetten voor klimaatprojecten. Binnenkort vertegenwoordigt de kersverse Miss Earth Nederland ons land bij de internationale Miss Earth-verkiezing.
Khalid el Hattach
Khalid el Hattach © OZ
Nacompetitie
VC Vlissingen is de finale van de nacompetitie goed begonnen. De Vlissingers wonnen in Haarlem met 0-2 van EDO. Zondag is de return en kan het team van trainer Ruud Pennings handhaving in de hoofdklasse veilig stellen.
Middelburg Vol-koren
Middelburg Vol-koren © OZ

Uit volle borst

Maar liefst 5858 zangers en zangeressen, verdeeld 166 koren, hebben het afgelopen weekend de longen uit het lijf gezongen tijdens het korenfestival Middelburg VÓLkoren. Het festival dat bestaat sinds 1999 was daarmee nog groter dan vorig jaar, en het einde van de groei lijkt nog niet in zich.

Weer

Het wordt vandaag overwegend zonnig met een paar stapelwolken. Er staat een matige noordelijk wind en aan zee wordt het ongeveer 21 graden. In het zuidoosten van Zeeuws-Vlaanderen kan de temperatuur oplopen tot 26 graden.