Kloetinge viert jubileum in een taartpunt

Kloetinge viert jubileum in een taartpunt
Kloetinge viert jubileum in een taartpunt © OZ
Puntje Kloetinge

Open kerk

KLOETINGE - De Geerteskerk komt in de geschiedenisboeken voor vanaf 1216. Wethouder Alssema van de gemeente Goes opende samen met de kinderen die de kerkdienst bijwoonden de tentoonstelling over de geschiedenis van de kerk en het dorp. Met de feestelijkheden is ook het 'open kerk seizoen' geopend; tot en met september is de kerk iedere woensdagmiddag en zaterdag open voor het publiek. 
Taartpunt
De naam 'Puntje Kloetinge' is afgeleid van de locaties waar de activiteiten plaatsvonden. Samen vormen ze een taartpunt op de plattegrond van Kloetinge. 

Koetshuis

Behalve een jubilerende kerk was ook het koetshuis verderop in het dorp jarig. Het koetshuis dat normaal gesloten is, viert zondag zijn 165ste verjaardag. Ter gelegenheid van deze dag was het koetshuis, dat door de huidige eigenaar als fietsenstalling wordt gebruikt, opgeruimd en terug in de oude functie gebracht met paarden en oude rijtuigen.

Beschermvrouwe

Voor de senioren uit Kloetinge had de kerk een lunch en een high tea klaarstaan in het dorpshuis. In totaal 55 senioren schoven daar aan tafel. De festiviteiten zijn afgesloten met een concert van het muziekgezelschap Excelsior uit het dorp, waar de Ambachtsvrouwe van Kloetinge beschermvrouwe van is. Ook zij haakte in op de festiviteiten in het dorp. Ter gelegenheid van het jubileum had zij de tuinen van de Ambachtsheerlijkheid opengesteld.