Efteling zet Zeeuws-Vlaanderen weer op de kaart (video)

Efteling zet Zeeuws-Vlaanderen weer op de kaart (video)
Efteling zet Zeeuws-Vlaanderen weer op de kaart (video) © Efteling
Efteling Zeeuws-Vlaanderen terug

Nieuwe doelgroep

TERNEUZEN - De kaart van Nederland zonder Zeeuws-Vlaanderen was te zien in een internetvideo die was bedoeld voor Chinese toeristen. De verwachting is dat steeds meer Chinezen Nederland gaan bezoeken, dus wil de Efteling daar ook op inspelen. Met de Chinese website wil het park die nieuwe doelgroep aanboren.

Vliegende Hollander

De fout was des te pijnlijker, omdat de naamgever van een van de attracties in het pretpark uit Zeeuws-Vlaanderen komt. Het gaat om Willem van der Decken, beter bekend als de 'Vliegende Hollander'. 

Thuishaven

In het boek 'The Ghost Ship' van de 19-eeuwse Britse Schrijver Frederick Marryat wordt Terneuzen genoemd als de thuishaven van Van der Decken. Marryat had namelijk bij Terneuzen gevochten tegen Napoleon en hij vond het een prima plek voor de thuishaven van de 'Vliegende Hollander'.

Vierde keer

De Efteling is niet de enige die deze fout maakt. Het is de vierde keer dat de regio op een kaart vergeten wordt in het afgelopen jaar. Eerder waren een strandpaviljoenen-website, de Nederlandse rugbybond en een verzekeraar de schuldigen.