Zeeland wordt wakker: F-35, kamperen en brandjes

Zeeland wordt wakker: F-35, kamperen en brandjes
Zeeland wordt wakker: F-35, kamperen en brandjes © OZ
De F-35
De F-35

F-35

OOST-SOUBURG - Vandaag de tweede poging om Nederland te laten kennismaken met de F-35, tot voor kort JSF genoemd. Kijk om een uur of vier vanmiddag omhoog, want de Deltawerken zijn opgenomen in de route.
© OZ

Kamperen

Kamperen is weer in. De afgelopen vijftien jaar liep het kamperen terug maar die dip is gestopt, zegt het Kenniscentrum Kusttoerisme. De toename komt vooral door Duitse en Belgische toeristen die hier kamperen.
aanhangwagen in brand
aanhangwagen in brand © OZ

Brandjes

Op twee plaatsen in Middelburg- Zuid is vannacht brand gesticht. Eerst ging een aanhangwagen in vlammen op en autobranden werden in brand gestoken. Later in de nacht werd ook een net in een zandbak bij een school in brand gestoken.
Familie Kluiver
Familie Kluiver © OZ

Yad Vashem

Het echtpaar Kluiver uit Goes krijgt donderdag postuum de Yad Vashem onderscheiding. Dat is om hen te eren voor de bijzondere wijze waarop ze zich verdienstelijk hebben gemaakt bij het redden van Joden. Het echtpaar heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog Joodse onderduikers opgevangen.

Weer

De dag begint met wolkenvelden en lokaal een spatje, maar al snel gaat de zon flink schijnen. Later ontstaan er ook stapelwolken die vanmiddag enkele stevige buien met onweer en hagel opleveren. Bij een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost wordt het 22 tot 26 graden.