Wie wordt de Beste Singer-Songwriter van Zeeland?

Wie wordt de Beste Singer-Songwriter van Zeeland?
Wie wordt de Beste Singer-Songwriter van Zeeland? © Onbeperkt te gebruiken of te delen, zelfs commercieel
Beste Singer Songwriter van Zeeland 2016
Beste Singer Songwriter van Zeeland 2016

Voorrondes

TERNEUZEN - De vijf finalisten zijn geselecteerd uit de twaalf deelnemers aan de voorrondes, door een vakjury bestaande uit Herman Brock jr, Hans van Bellen en Kees van Dorst. Niet door naar de finale is Dylan Notenboom, maar hij kreeg wel de jazz-trofee omdat hij volgens de jury over de hoogste Jazz-X-factor beschikt.

Jaarlijks

De wedstrijd is georganiseerd door Bureau City Marketing Terneuzen in samenwerking met festival ZeelandJazz. Het plan is om jaarlijks een contest te organisaeren. De finale van de eerste is zaterdag 11 juni in Porgy en Bess in Terneuzen.

Jaimy Versteeg

De Utrechtse Jaimy Versteeg woont in Goes en is 17 jaar. Ze was al eens finalist in de bandcompetitie Steenworp. Binnenkort begint ze aan haar opleiding aan de Nederlandse Pop Academie (NPAC) in Utrecht.

Django Boegheim

Middelburger Django Boegheim is tweedejaars student aan de Nederlandse Pop Academie. Hij heeft ervaring in de Zeeuwse bandcompetities Steenworp en RegioRuis. Juni is een drukke maand voor hem, want op 25 juni staat hij ook in de finale van Clash of the Titans in Utrecht. De jury noemde hem 'een songsmid' en prees de balans tussen gitaar en zang.

Isabel Zoeteweij

In Amsterdam woont en musiceert Isabel Zoeteweij.  Vorig jaar verscheen haar single Mama, die het goed doet op YouTube. Ze maakt ook muziek met haar band Belle and the Beats. 
Meriam Ulijn
In het dagelijks leven werkt Meriam Ulijn bij de KLM. Daarnaast heeft ze een passie voor muziek, waarmee ze de jury overtuigde. Die waardeerde vooral haar lef: “zij toonde zich tijdens de voorronde moedig om te beginnen met vingerknippen van de ene hand en pianospel met de andere hand”.

Olof Sinke

Als SOLOF heeft Olof Sinke uit Domburg inmiddels een naam opgebouwd in Zeeland en ver daarbuiten. Zijn meest recente single is I Love The Seaside, geschreven als themalied voor een surf- en reisgids voor Zuidwest-Europa. Vorige maand werd hij al uitgeroepen tot Beste Kampvuur Muzikant van onze provincie.