De gele praatpaal voor Goese school is binnen

De leerlingen van het Auris College in Goes hebben vandaag de beloofde gele ANWB-praatpaal gekregen. De school gaat de paal gebruiken om pesten tegen te gaan.

De praatpaal is in Goes (foto: Omroep Zeeland)

De leerlingen op deze school hebben moeite met communiceren. Veel van hen hebben een taalontwikkelingsstoornis en horen slecht. Daarom is het ook moeilijk om pesten op school te ontdekken. Onder meer met de gele praatpaal hoopt de school dat op te lossen.

De bedoeling is dat kinderen in de praatpaal zeggen waarmee ze gepest worden, dat wordt opgenomen waarna een onderwijzer daar naar luistert en vervolgens actie kan ondernemen.

Verdwenen palen

Deze zomer zijn de gele praatpalen van de ANWB langs de Nederlandse snelwegen verdwenen omdat tegenwoordig iedereen een mobiele telefoon heeft om hulp in te schakelen bij pech.

Karla Peijs en leerling bij praatpaal (foto: Omroep Zeeland)

Oud-commissaris van de Koningin in Zeeland Karla Peijs gebruikte haar contacten als oud-minister van Verkeer en Waterstaat en oud-voorzitter van de ANWB-bondsraad om één van de gele palen naar Goes te halen. Ze kwam de praatpaal vandaag zelf brengen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Goes Auris college ANWB praatpaal
Deel dit artikel:

Reageren