PVV eist excuses voor NSB-uitspraak

PVV eist excuses voor NSB-uitspraak
PVV eist excuses voor NSB-uitspraak © OZ
pvv eist excuses

Spijt

SLUIS - In een reactie op de ophef zegt Evers spijt te hebben van die uitspraak. Maar hij blijft inhoudelijk achter zijn verhaal staan. "Ik ben geschrokken van de ongekende boosheid van de bevolking over de komst van asielzoekers. En om die boosheid te duiden, heb ik de bijdrage van de PVV-dame als voorbeeld genomen. Ik schrok dat haar bijdrage werd ontvangen met gejuich door een groot deel van het publiek. Achteraf heb ik spijt van de verwijzing naar de NSB. Dat was onhandig en het leidt nu de aandacht af van de boodschap die ik wilde brengen."

'De grenzen moeten dicht!'

Op de raadsbijeenkomst over de mogelijke komst van een groot asielzoekerscentrum bij Breskens, was Kooman één van de insprekers die protesteerde tegen de komst van 500 vluchtelingen naar een opvangcentrum aan de Nolletjesdijk. Daar zei ze: "Er is hier al gebrek aan sociale huurhuizen, er is hier al een gebrek aan werk, er is hier al gebrek aan geld in de zorg, er is hier al te weinig politie om over onze veiligheid te waken. We kunnen het niet meer aan! De grenzen moeten dicht!"
ITEM PVV over NSB 2

Uitgejoeld

Afgelopen donderdag sprak de gemeenteraad van Sluis opnieuw over de opvang van asielzoekers in Sluis. En daarin sprak PvdA-fractievoorzitter Robert Evers zijn ongenoegen uit over het optreden van Kooman. Op de publieke tribune werd hij uitgejoeld. Evers betreurt het dat nu alle aandacht uitgaat naar zijn omstreden uitspraak over de NSB. "Ik heb een genuanceerd verhaal willen vertellen, dat nu compleet uit zijn verband wordt gerukt. Nu roepen tegenstanders van het asielzoekerscentrum dat ik hen allemaal NSB'ers heb genoemd. Dat is pertinent niet waar. Sterker nog....ik heb helemaal niemand een NSB'er genoemd, ook mevrouw Kooman niet."

Geen excuses

Evers zegt dat de PVV zijn reactie niet moet uitleggen als een excuus. "Ik was niet van plan mijn excuses aan de PVV aan te bieden. Ik heb wel spijt van dat ene zinnetje. Maar ik ben het nog steeds niet eens met de toespraak van mevrouw Kooman."
Het volledige gesprek met Robert Evers is hier te beluisteren:
© OZ
ITEM PVV over NSB 3