Zeeland wordt wakker: intercity, brandjes en kerncentrale

Zeeland wordt wakker: intercity, brandjes en kerncentrale
Zeeland wordt wakker: intercity, brandjes en kerncentrale © OZ
© Eelco Wisse (foto: OZ
OOST-SOUBURG - Trein
De NS is bereid om te bekijken of in de ochtend- en avondspits tussen Vlissingen en Bergen op Zoom een intercity kan worden ingezet. Dat zegt topman Roger van Boxtel van de NS. Hij was gisteren even in Zeeland voor overleg met de provincie. De eventuele aanpassing wordt op zijn vroegst volgend jaar ingevoerd. 
© OZ
Brandjes
Opnieuw brand in Middelburg-Zuid. Bij basisschool Cypressenhof aan de Rentmeesterlaan is vannacht een afdekzeil van een zandbak in brand in gestoken. Een paar uur later stonden rubberen tegels in een speeltuin aan de Johan Hieronimus Huyssensstraat in brand. Gisternacht waren er ook al kleine brandjes op drie plekken in dezelfde wijk.
© OZ
Doel
De Tweede Kamer wil dat het kabinet zich aansluit bij een oproep van Duitsland en Luxemburg aan de Belgische regering om de kerncentrales net over de grens in Doel en Tihange te sluiten. De Kamer steunde gisteren moties van de PvdA en SP die hiertoe aansporen. 
© OZ

Willem 3

Het kost de gemeente Vlissingen zeker een ton om het huurcontract af te kopen van de Willem 3-kazerne. Als dat niet gebeurt, dan moet nog tot 2049 huur worden betaald. En dat kost het financieel noodlijdende Vlissingen nog veel meer geld: ruim twee miljoen.
FbtS-affiche
FbtS-affiche © OZ

Amuse

Directeur Leo Hannewijk van het festival Film by the Sea in Vlissingen mag zich voortaan ´ridder´ noemen. Hij werd gisteravond koninklijk onderscheiden bij de ´amuse´ van het festival dat in september wordt gehouden. Daar werden ook de vakjury en de poster voor dit jaar voorgesteld.

Weer

Vandaag breekt de zon uitbundig door. Er steekt een matige noord- tot noordwestenwind op en de maximumtemperatuur komt uit op 19 of 20 graden aan zee tot 23 graden elders in de provincie.