Veel steun voor arbiter Wattel van Zeeuwse voetbalclubs

Bart Wattel (tweede van rechts) gaat onder politiebegeleiding van het veld
Bart Wattel (tweede van rechts) gaat onder politiebegeleiding van het veld © Jeroen de Bruin
SEROOSKERKE - Zinloos geweld
Wattel werd afgelopen zaterdag bij de wedstrijd Amstelwijck - Heukelum het slachtoffer van zinloos geweld. Nadat hij een strafschop had gegeven aan Heukelum werd hij door een wisselspeler van Amstelwijck naar de grond getrapt. Hij kreeg even geen lucht meer en voelde zich verlamd in zijn benen. Wattel werd onder politiebegeleiding van het veld gehaald en deed later aangifte.
Veel pijn
Geestelijk zegt Wattel de gebeurtenis inmiddels te hebben verwerkt. Zijn lichamelijke klachten zijn nog niet over. "Ik heb krijg steeds meer last van mijn ribben. Ik ben bij de dokter geweest en er is een kans dat er een scheur in zit of dat het zelfs gebroken is."
Kaartjes 
De steun die Wattel uit de Zeeuwse voetbalwereld heeft gehad doet hem goed. "Ik ben verbaasd over het aantal reacties dat ik heb gehad. Clubs die een kaartje sturen, me sterkte wensen en zeggen dat ze hopen dat ik volgend seizoen weer fit op de velden sta. Ik ben er ontzettend blij mee", zegt de scheidsrechter die vastbesloten is om door te gaan met zijn hobby.
Amstelwijck opheffen
De twee voetbalclubs die betrokken waren bij het incident van afgelopen zaterdag hebben ook gereageerd op de gebeurtenissen rondom scheidsrechter Wattel. Eén van de voorzitters van SV Amstelwijck, Wim Scharloo,  zegt tegenover RTV Rijnmond te overwegen om de club op te heffen. "Wij hebben echt alles geprobeerd. Programma's van de KNVB, Bureau Halt, de hele santekraam. Maar zonder resultaat. Ik begin me zo langzamerhand af te vragen waar ik het nog voor doe. Misschien moeten we er wel gewoon mee stoppen."  Bij Amstelwijck zijn gebeurtenissen als die met Bart Wattel geen uitzondering. 

Promotie met een traan

Heukelum promoveerde afgelopen zaterdag door met 2-2 gelijk te spelen tegen Amstelwijck, maar ook die club heeft ondanks de blijdschap een slecht gevoel over gehouden aan de wedstrijd. 

— v.v.Heukelum (@vvheukelum)
">
Foto: Jeroen de Bruin