Zeeland wordt wakker: Westescheldetunnel, Delta, zeehondenpups en talent

Zeeland wordt wakker: Westescheldetunnel, Delta, zeehondenpups en talent
Zeeland wordt wakker: Westescheldetunnel, Delta, zeehondenpups en talent © OZ
Het toltunnel-artikel in Truckstarmagazine
Het toltunnel-artikel in Truckstarmagazine © OZ

Westerscheldetunnel

OOST-SOUBURG - Bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel wordt gemeten met twee maten en daardoor betalen sommige vrachtwagenchauffeurs teveel. Dat zegt het blad Truckstar naar aanleiding van klachten van chauffeurs.
© Omroep Zeeland

Delta

De weigering van het kabinet om de kerncentrale van Borssele over te nemen, kan Delta tweehonderd tot driehonderd banen kosten. Volgens woordvoerder Mirjam van Zuilen van Delta is het besluit 'heel teleurstellend'.
Aangespoelde premature zeehondenpup
Aangespoelde premature zeehondenpup © EHBZ

Zeehondenpups

Zeezoogdierenhulp ZuidWest luidt de noodklok over een mogelijke zeehondenepidemie. Dit jaar zijn er namelijk tot nu toe veertien te vroeg geboren zeehondenpups aangespoeld. Normaal gesproken gebeurt dat één of twee keer per jaar. Of het daadwerkelijk om een epidemie gaat is nog niet bekend, maar het lijkt er volgens Jaap van der Hiele van Zeezoogdierenhulp ZuidWest wel op.
© OZ

Talent

Zeeuwse basisscholen moeten beter kijken naar de kinderen. Dat is de aanbeveling van onderzoekers Cindy Meijaard en Mieke Zijlstra. Zij presenteerden in 's Heer Arendskerke de Zeeuwse onderwijswereld een rapport waaruit blijkt dat op gebied van talentontwikkeling nog een wereld te winnen is.
Cornelis Vat rijdt al vijftien jaar in dezelfde bestelwagen
Cornelis Vat rijdt al vijftien jaar in dezelfde bestelwagen © Omroep Zeeland

Oud beestje

Zeeuwse ondernemers zijn gehecht aan hun bedrijfswagen of -bus, blijkt uit cijfers van het CBS. In de provincie rijden meer bedrijfsauto's rond van zes jaar en ouder dan in de rest van Nederland.

Weer

De dag begint grijs door wolkenvelden vanaf zee waar lokaal een spatje uit valt. De zon gaat echter geleidelijk meer en meer schijnen en vanmiddag wordt het zonovergoten weer. Bij een zwakke tot matige wind uit noord tot noordwest wordt het 17 tot 19 graden.