'Weigering overname kerncentrale kost honderden banen'

'Weigering overname kerncentrale kost honderden banen'
'Weigering overname kerncentrale kost honderden banen' © Omroep Zeeland
Delta
Delta © OZ

Banen

OOST-SOUBURG - Om het hoofd boven water te houden, met een verliesgevende kerncentrale, is Delta volgens de woordvoerder gedwongen om onderdelen als het netwerkbedrijf te verkopen. Dat kost in Zeeland veel banen, naar schatting 200 tot 300.

Lauw

De brief waarin minister Kamp aan de Tweede Kamer schrijft de overname van Borssele niet nodig te vinden komt voor Delta overigens niet als een donderslag bij heldere hemel. Volgens Van Zuilen zag Delta de bui al hangen toen de minister zeer lauw reageerde op de commissie-Balkenende die adviseert de kerncentrale wèl over te nemen. 
Van Zuilen over Kamp
Strijdlustig
Delta laat weten de moed nog niet op te geven. Het bedrijf gaat alles op alles zetten om minister Kamp van standpunt te laten veranderen.

Verantwoordelijkheid

De provincie, grootaandeelhouder van Delta, heeft schriftelijk gereageerd op de brief van Kamp. Het dagelijks provinciebestuur laat weten van mening te zijn en te blijven dat het Rijk zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Er staat "een totaaloplossing voor Delta NV kan niet zonder het Rijk gerealiseerd worden". 

Boos en bezorgd

De PvdA in de Tweede Kamer laat weten boos te zijn en bezorgd. Volgens die partij onderschat het kabinet de problemen met de kerncentrale in Borssele. De PvdA spreekt van 'een kwestie van nationale verantwoordelijkheid'. "Het kabinet moet ingrijpen nu blijkt dat de centrale niet langer rendabel kan draaien en honderden mensen in onzekerheid zitten.”

— Albert de Vries (@albvri)
">