'Westerscheldetunnel licht chauffeurs op'

'Westerscheldetunnel licht chauffeurs op'
'Westerscheldetunnel licht chauffeurs op' © OZ
Het toltunnel-artikel in Truckstarmagazine
Het toltunnel-artikel in Truckstarmagazine © OZ
Interview met verslaggever Marc van Rossum du Chattel van Truckstarmagazine
OOST-SOUBURG - Onnauwkeurige metingen
Volgens Truckstar worden er fouten gemaakt bij het meten van de lengte en de hoogte van wagens bij de tolpoorten. Daardoor zouden sommige chauffeurs teveel betalen. In het artikel van Truckstar spreken chauffeurs van willekeur. "Het ligt er maar net aan wie er in het tolhuisje staat", zegt een van hen. 
Opgelicht
Het blad verzamelde een tiental reacties van vrachtwagenchauffeurs. Sommige chauffeurs voelen zich opgelicht. Zo betaalde een vrachtwagenchauffeur het dubbele tarief omdat hij een categorie hoger werd ingeschaald. Maar het kan ook in het voordeel van de chauffeur uitvallen, een vrachtwagen die wordt aangeslagen voor het tarief van een auto met caravan. En dat is veel goedkoper.
Eerlijk zijn
Truckstar heeft de provincie gevraagd eens goed te kijken naar de problemen en wil dat de N.V. Westerscheldetunnel openheid van zaken geeft. Gedeputeerde Harry van der Maas heeft aangekondigd de problematiek aan te zullen kaarten bij de tunneldirectie.

'Voordeel van de twijfel'

De tunneldirectie zegt in een reactie dat de aantijgingen niet kloppen. De apparatuur heeft wel een afwijking, maar bij het afstellen is rekening gehouden met die foutmarge, waarbij net als bij flitsapparatuur de bestuurder het voordeel van de twijfel krijgt. Dus is het vrijwel uitgesloten dat iemand te veel voor de Westerscheldetunnel betaalt, volgens de tunneldirectie. Verder zijn mensen met klachten altijd welkom zijn om deze te bespreken.