Eindexamenkandidaten in de stress: geslaagd of niet? (video)

Eindexamenkandidaten in de stress: geslaagd of niet? (video)
Eindexamenkandidaten in de stress: geslaagd of niet? (video) © Omroep Zeeland
Uitslag examens

Uitslag

Op de VMBO afdeling van scholengemeenschap Pontes in Goes hebben 110 leerlingen eindexamen gedaan, waarvan er maar liefst 101 geslaagd zijn. Twee van de leerlingen zijn gezakt en zeven moeten een herexamen doen. Joost Timmermans is teamleider van het VMBO. Hij kan zijn glimlach nauwelijks onderdrukken. "We zijn heel trots. De leerlingen die een herexamen moeten doen gaan we begeleiden en ik ben er bijna van overtuigd dat zij ook nog zullen slagen."
Uitslag examens

Cum Laude

Scholieren met gemiddeld een 8 kunnen dit jaar voor het eerst cum laude slagen. Op het VMBO van het Pontes hebben twee leerlingen dat gehaald. "Dat mogen ze hun hele leven meenemen. Op ieder CV kunnen ze dat neerzetten. Het is een goed jaar voor het VMBO. Prachtig," aldus Timmermans.

HAVO/VWO

Ook HAVO en VWO eindexamenkandidaten deden het goed op de scholengemeenschap. Bij de HAVO zijn er nu van de 88 leerlingen maar 2 definitief gezakt. Tien hebben een herkansing. Op het VWO zijn er van de 74 scholieren 3 definitief gezakt en acht hebben een herkansing.

Herkansing

De herexamens starten volgende week dinsdag.