​PVV doet aangifte om NSB-uitspraak PvdA

​PVV doet aangifte om NSB-uitspraak PvdA
​PVV doet aangifte om NSB-uitspraak PvdA © OZ
© OZ

'Grenzen dicht'

SLUIS - Tijdens een raadsvergadering in Sluis haalde Robert Evers hard uit naar PVV-Statenlid Caroline Kooman. Zij was een week eerder een van de insprekers die protesteerde tegen de komst van een azc bij Breskens. Ze riep onder meer dat grenzen dicht moeten.

Woedend

Evers hekelde haar 'donkerbruine gedachtengoed' dat volgens hem 'rechtstreeks uit de annalen van de NSB had kunnen komen'. De PVV reageerde woedend op die uitspraak en eiste excuses.

'Onhandig'

PvdA-raadslid Evers noemde zijn uitspraak bij Omroep Zeeland 'op z'n zachtst gezegd onhandig' en zei dat als hij zijn bijdrage zou kunnen overdoen dat hij de NSB-verwijzing dan zou weglaten. Maar hij benadrukte dat de PVV dat niet als een excuus moest zien. Daarom heeft de PVV nu besloten om aangifte tegen hem te doen.

Gedachtengoed

De Zeeuwse leider van de PVV zegt vierkant achter de uitspraken van Kooman te staan. "Zij heeft een politiek statement gemaakt dat volkomen in overeenstemming is met het gedachtengoed van de PVV. Als Evers haar beschuldigt van donkerbruin gedachtengoed, dan beschuldigt hij mij daar ook van. Daar ben ik zo door beledigd dat ik wil dat justitie toetst of zijn uitspraken strafbaar zijn."