'Hij heeft voor z'n leven moeten rennen!' (video)

'Hij heeft voor z'n leven moeten rennen!' (video)
'Hij heeft voor z'n leven moeten rennen!' (video) © Omroep Zeeland
Brandpreventie Oud-Vossemeer
OUD-VOSSEMEER - OnbewoonbaarNel Boogaart (72) gaat een week na de brand terug naar haar woning om te kijken hoe groot de schade is. Ze woont naast het huis waar de brand verleden week ontstond. Van de brandweer mocht zij voorlopig niet haar huis in. Daarom woont zij nu tijdelijk in bij haar zoon aan de overkant van de straat. Eenmaal binnen in haar eigen huis is te zien waarom ze er niet meer in mag wonen.
De spullen in de woonkamer zitten onder het roet
De spullen in de woonkamer zitten onder het roet © OZ
Nel Boogaart bekijkt op de bovenverdieping de verbrande spullen
Nel Boogaart bekijkt op de bovenverdieping de verbrande spullen © OZ
Schrik
Toen de brand ontstond zat de kleinzoon van Nel (op de foto hieronder) hier te gamen op zijn spelcomputer. Nel zelf ziet het als een Godswonder want het had niet veel gescheeld of haar kleinzoon was er niet meer geweest. ''Hij dacht eerst nog is de spelcomputer nou doorgebrand? En toen kwam ineens de rook en vlammenzee door de muur zetten. Hij heeft voor z'n leven moeten rennen!''
De plek waar hij kleinzoon zat te gamen is volledig verwoest
De plek waar hij kleinzoon zat te gamen is volledig verwoest © OZ
Brandpreventie
Donderdagavond werd er in het dorpshuis van Oud-Vossemeer een brandpreventiebijeenkomst georganiseerd. Daarin werden tips gegeven over hoe je brand het beste kunt voorkomen. Volgens Nel Boogaart is de brand bij haar buurvrouw naar eigen zeggen ontstaan doordat zij patat aan het frituren was in een pan met olie op het gasfornuis. Hoewel de avond voor alle inwoners was wilde Nel er niet naartoe. ''Laat mij maar gewoon rustig thuis zitten. Anders moet ik tegen iedereen weer het hele verhaal doen en daar heb ik nu geen behoefte aan''.
Alle etenswaren, ingeblikt of niet, mogen niet meer opgegeten worden vanwege het roet
Alle etenswaren, ingeblikt of niet, mogen niet meer opgegeten worden vanwege het roet © OZ