Delta maakt benoeming nieuwe topman bekend

Delta maakt benoeming nieuwe topman bekend
Delta maakt benoeming nieuwe topman bekend © OZ
Gebouw van Delta in Middelburg
Gebouw van Delta in Middelburg © OZ

Kerncentrale

MIDDELBURG - Uytdewilligen is al enkele maanden bij DELTA aan de slag als projectmanager. Hij houdt zich onder meer bezig met het apart zetten van het onderdeel EPZ, de beheerder van de kerncentrale.

Tijdelijk

Voor het Zeeuwse energiebedrijf werkte Uytdewilligen onder meer voor Essent, Alliander en GDF Suez. Hij wordt per 13 juni aangesteld in zijn nieuwe functie. Zijn benoeming is tijdelijk en duurt tot eind 2017. 

Ondernemingsraad

Eerder werd Erwin van Laethem voorgedragen als de nieuwe directeur van Delta. Maar de 52-jarige Vlaming bedankte voor de eer, nadat de Ondernemingsraad van Delta hem niet zag zitten. De Centrale Ondernemingsraad heeft volgens Delta nu wel positief geadviseerd over de benoeming van deze nieuwe kandidaat. 

Opvolger

Uytdewilligen wordt de opvolger van Arnoud Kamerbeek, die eerder opstapte vanwege onenigheid met de aandeelhouders over een toegekende salarisverhoging. Die aandeelhouders bestaan grotendeels uit de provincie en de gemeenten en die waren het niet eens met de loonsverhoging die Kamerbeek zich had toegeëigend. 

Lastig moment

De nieuwe topman neemt het roer over op een lastig moment in de geschiedenis van het energiebedrijf. Eerder deze week weigerde het kabinet om de kerncentrale van Borssele over te nemen. En ook lukt het niet om een koper te vinden voor de Sloecentrale.