Zeeland wordt wakker: Verwarde man, Deltabaas, Oranjeloos en kaasboerderij

Zeeland wordt wakker: Verwarde man, Deltabaas, Oranjeloos en kaasboerderij
Zeeland wordt wakker: Verwarde man, Deltabaas, Oranjeloos en kaasboerderij © oz
© OZ

Verwarde man

OOST-SOUBURG - De hulpdiensten zijn vannacht uitgerukt voor een verwarde man in Kloetinge. Volgens omstanders stond hij in de Willemstraat op een dak van een huis. De politie heeft de man in zijn been geschoten.
Delta
Delta © OZ

Topman Delta

Delta heeft de nieuwe directievoorzitter bekendgemaakt. De raad van commissarissen heeft Gerard Uytdewilligen benoemd als topman van het Zeeuwse energiebedrijf. Hij wordt per 13 juni aangesteld in zijn nieuwe functie. Zijn benoeming is tijdelijk en duurt tot eind 2017.
EK voetbal Camiel van Tiggelhoven café De Banjaard
EK voetbal Camiel van Tiggelhoven café De Banjaard © OZ

Zonder Oranje

We zijn er niet bij, en dat is níét prima. Zo denken niet alleen de supporters er over, maar ook de cafés. Vandaag begint het EK Voetbal in Frankrijk, zonder Oranje. Oranjefan én caféhouder Camiel van Tiggelhoven uit Zierikzee baalt als een stekker.
BULL EK Voetbal_1
© OZ

Kaasboerderij

Maartje de Vos keer terug naar haar roots op de kaasboerderij van haar ouders in Biervliet. Na een leven en carrière als lerares in Leiden, keerde ze begin dit jaar terug naar Zeeuws-Vlaanderen. Om het plan uit te voeren dat al langer in haar hoofd zat: een eigen kaaswinkel.
BUL Kaasmeisje Breskens

Weer

Vandaag veel zonneschijn. Vanmiddag wordt het 19 graden en op het strand tot 22 graden in oost Zeeuws-Vlaanderen. De wind is noordnoordoost en zwak, rond kracht 2.