De kleurrijke kant van Zeeland in een fotoboek (video)

De kleurrijke kant van Zeeland in een fotoboek (video)
De kleurrijke kant van Zeeland in een fotoboek (video) © OZ
© OZ

Tekst

GOES - Hij heeft bij een aantal foto's een tekst geschreven. Hierbij heeft hij zich laten inspireren door zowel het onderwerp op de foto als de kleur die in de foto een centrale rol speelt. De verhalen zijn soms informatief, soms autobiografisch of gericht op een gevoel.
Mengelmoes
Het een mengelmoes van foto's is geworden en daardoor geeft het boek volgens de Kok een goed beeld van Zeeland. "Het is een uniek boek voor Zeeland dat bij iedereen wel wat oproept. Een emotie, herinnering of gebeurtenis."
© OZ
Thema
Het boek is niet ingedeeld op thema, maar op kleur. De auteur heeft als inspiratie de schilders Jan Toorop en Piet Mondriaan gebruikt die vooral naar Zeeland kwamen om te schilderen, vanwege de mooie bijzondere kleuren. Die kleuren wilde hij vastleggen een een boek. "Een moeilijke opgave, vooral voor de twee fotografen." 
Zeeland in kleur INT

Foto's

De fotografen zijn op een andere manier te werk gegaan. Bennie Krajenbrink krijgt normaal gesproken een opdracht om iets te fotograferen. Meestal is dat een gebeurtenis, situatie of object. Nu moest hij op zoek naar 'kleur'. "Dat vond ik eerst moeilijk, maar naarmate ik op een andere manier naar de omgeving ging kijken, leek het wel alsof ik steeds meer kleur ging zien." 
© OZ

Locatie

De fotografen gingen soms bewust naar een locatie waarvan ze wisten dat er een object aanwezig was met een bepaalde kleur, zoals de rode vuurtoren bij Westkapelle. Maar ze kwamen steeds vaker per toeval een object tegen, waar kleur opeens een hele andere betekenis kreeg. Goede voorbeelden zijn de rode tractor in een oude schuur en bakens met blauw geschilderde punten.
© OZ