'Ook Lewedorpers zelf rijden te hard' (video)

'Ook Lewedorpers zelf rijden te hard' (video)
'Ook Lewedorpers zelf rijden te hard' (video) © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Snelheidscontrole

LEWEDORP - Dat leidde tot een gezamenlijke actie met spandoeken en dertig kilometer stickers in de hoop dat automobilisten wat vaker op de rem trappen, zegt voorzitter van de dorpsraad, Ad Lijmbach. "Onlangs heeft de politie een snelheidscontrole uitgevoerd. Daaruit bleek dat er veel overtredingen waren. En opvallend genoeg waren daar ook mensen uit Lewedorp zelf bij!"
Meldingen verkeersoverlast

Drempels en bloembakken

De meldingen die binnenkomen bij participatiepunt.vvn.nl, het online meldpunt van Veilig Verkeer Nederland, gaan vaak over hinderlijk gedrag en soms over de weginrichting. Het probleem van de hardrijders op de Postweg in Lewedorp vraagt om ander gedrag, want de weg aanpassen is volgens Ad Lijmbach geen oplossing. "Natuurlijk kun je drempels opwerpen of bloembakken op de weg neerzetten, maar dat willen we niet. De weg, die dwars door het dorp loopt, moet ook leuk en mooi ogen. Mensen moeten gewoon uit zichzelf langzamer rijden." 
© Omroep Zeeland

Herhalen

De actie om langzamer te rijden, wordt binnenkort afgerond. Al heeft het nog niet helemaal tot het gewenste resultaat geleid. "Die spandoeken en stickers verliezen hun kracht als je ze te lang laat hangen. Ik denk wel dat we de actie na een tijdje weer eens gaan herhalen. Maar dat iedereen hier straks dertig kilometer per uur rijdt, blijft een utopie."
Meldingen verkeersoverlast