Nieuwe fabriek opsteker voor Dow Terneuzen (VIDEO)

Nieuwe fabriek opsteker voor Dow Terneuzen (VIDEO)
Nieuwe fabriek opsteker voor Dow Terneuzen (VIDEO) © OZ
© OZ
TERNEUZEN - Verdubbeling productie
Met de komst van de nieuwe fabriek wordt de productie van de grondstof CPP in Terneuzen verdubbeld. Van CPP wordt schuim gemaakt dat onder meer wordt gebruikt in matrassen en autostoelen. De bouw van de fabriek is momenteel in volle gang. 
Ontwikkelingen Dow instart 1

Kennis in huis

De grondstof die in de nieuwe fabriek wordt gemaakt, zal uiteindelijk in Saoedi-Arabië worden verwerkt tot een eindproduct. Dat er toch voor is gekozen om een deel van het proces in Terneuzen uit te voeren, komt volgens projectleider Henk de Bruijne doordat zijn locatie de kennis in huis heeft. Die kennis is volgens hem ook een van de redenen dat Terneuzen zich nog goed staande weet te houden binnen het Amerikaanse chemieconcern. 

Werkgelegenheid

Het terrein van Dow in Terneuzen telt momenteel 17 fabrieken en het bedrijf heeft zo´n 1700 vaste medewerkers. De nieuwe fabriek levert direct geen nieuwe banen op, maar volgens projectleider Henk de Bruijne zorgt de komst er wel voor dat banen behouden kunnen blijven. Indirect is er wel meer werk, de bouw en het onderhoud wordt uitgevoerd door bedrijven in de regio. Halverwege volgend jaar moet de fabriek in gebruik genomen worden. 

Vijftig jaar

Vorig jaar vierde Dow in Terneuzen het vijftig jarig jubileum. In november woonde koning Willem-Alexander een symposium bij om dat te vieren.