Kamervragen over wegvallen beschermde stageplaatsen

Kamervragen over wegvallen beschermde stageplaatsen
Kamervragen over wegvallen beschermde stageplaatsen © oz
Studentenbedrijf Inceptio
Studentenbedrijf Inceptio © OZ

Oplossing

VLISSINGEN - Vermue en haar collega PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing vragen zich af of er straks nog wel voldoende stageplaatsen beschikbaar zijn voor alle Scalda-studenten. Daarom willen ze dat de minister helpt bij het vinden van een oplossing.

Beschermde stageplaats

Het studentenbedrijf Inceptio in Vlissingen helpt studenten die moeite hebben met het vinden van een stage, bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke beperking, gedragsproblemen of een moeilijke thuissituatie. Die studenten krijgen een beschermde stageplaats, waar ze onder extra begeleiding aan de slag kunnen.

Geen geld meer

Het Scalda draait de geldkraan dicht, omdat het te veel geld zou kosten. Volgens de directie komen de gewone lessen daardoor in het geding. Daarom is er vanaf februari geen geld meer voor Inceptio. Ook het project Green Agents, waarbij de studenten worden opgeleid tot ambassadeur van de duurzaamheid wordt stopgezet. 

Donaties

Mogelijk lukt het alsnog om Inceptio draaiende te houden met donaties van bedrijven uit de regio. Maar eerdere pogingen om dat voor elkaar te krijgen zijn niet gelukt. Inceptio werd in 2012 opgezet met behulp van Europese subsidie. Toen die subsidie in 2014 opraakte, heeft Scalda financieel bijgesprongen.