Alle kleuren van de regenboog in Vlissingen (video)

Alle kleuren van de regenboog in Vlissingen (video)
Alle kleuren van de regenboog in Vlissingen (video) © oz

VLISSINGEN - — Margot Schotel (@kopenschotel)
">
© oz

Gekleurd maismeel

De deelnemers legden al wandelend of hardlopend een route van vijf kilometer af. De start en finish waren op het Bellamypark in Vlissingen. De route liep via boulevard, strand en glooiing weer terug naar het Bellamypark. Om de kilometer werden de deelnemers bespoten met gekleurd maismeel.
© oz
Tholen
Ook op Tholen werd zaterdagavond een colorrun gehouden. Zo'n 1100 deelnemers deden mee. De run werd georganiseerd door de stichting Stavoord6, die met allerlei activiteiten geld ophaalt voor een vakantiehuis waar ernstig zieke mensen met een slechte levensverwachting met vrienden en familie een moment kunnen genieten.
Colours by the Sea
De twee colorruns zijn niet met elkaar verbonden. Colours by the Sea wordt georganiseerd door de stichting Samen in Beweging. De achterliggende gedachte: zoveel mogelijk mensen aan het lopen krijgen. Dat lukt aardig: op 1 januari waren de 7000 beschikbare startbewijzen in negen uur tijd uitverkocht.
Te veel kleur
In 2015 verliep het Vlissingse evenement niet vlekkeloos. Er ontstond overlast nadat het poeder door de harde wind werd meegenomen en strandhuisjes, gevels en auto's kleurde. De organisatie maakte excuses en startte een schoonmaakactie. Dit jaar is de kleurpoeder tijdens het feest op het Bellamypark, na de finish, vervangen door confetti. Tijdens de loop wordt er gewoon kleurpoeder gebruikt. "We wilden dit jaar alleen iets anders op het eindfeest en daar is de poeder vervangen door veel confetti", vertelde organisator Anthony van den Berg eerder aan Omroep Zeeland.