Scholen in actie voor Larissa en Narek (video)

Scholen in actie voor Larissa en Narek (video)
Scholen in actie voor Larissa en Narek (video) © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Uitzetting

OUD-VOSSEMEER - Larissa en Narek zijn in Zeeland geboren. Larissa zit op de middelbare school in Bergen op Zoom, haar broertje zit op de basisschool Sint Anthonius in Oud-Vossemeer. Hun vader heeft een verblijfsvergunning, maar de rest van het gezin niet. Vorige week kreeg de familie te horen dat de kans dat zij het land uitgezet worden groot is.
Petitie Larissa

Ongeloof

Het gezin heeft nu nog een paar weken de tijd om aan te tonen dat moeder, dochter en zoon in de Nederlandse maatschappij thuis horen en geworteld zijn. Rector Leon de Rond van RSG 't Rijks in Bergen op Zoom – de school waarop Larissa zit – kan niet geloven dat dit met een van zijn leerlingen gebeurt. "Je kunt niet terugkeren naar een land waar je nog nooit bent geweest. Dat is voor mij niet uit te leggen, dus laat de staatssecretaris dat hier maar komen doen." De school ging direct over tot actie.
Petitie Larissa

Veel steun

De online petitie die gestart is wordt door veel mensen getekend. Het doet Larissa goed dat iedereen zo met haar meeleeft. Lang droeg ze het niet hebben van een verblijfsvergunning met zich mee als een groot geheim. Nu dat niet meer is, voelt ze ondanks de angst voor uitzetting ook wel opluchting. "Er is een last van mijn schouders gevallen. Iedereen begrijpt me nu wel." Larissa hoopt nu alleen nog maar dat de steunbetuigingen hun werk doen en dat zij, haar broer en haar moeder ook een verblijfsvergunning krijgen.
Petitie Larissa