ADRZ belooft beterschap bij afspraakcentrale (video)

ADRZ belooft beterschap bij afspraakcentrale (video)
ADRZ belooft beterschap bij afspraakcentrale (video) © OZ
Klachten over afspraakcentrale ADRZ
Reorganisatie
Tot voor kort konden mensen direct een afspraak maken bij de poli van de arts die hen behandelde. Maar een half jaar geleden heeft het ziekenhuis een reorganisatie doorgevoerd. Sindsdien moeten vrijwel alle afspraken gemaakt worden via de afspraakcentrale.
Fuik
Dat heeft voor grote problemen gezorgd. Geert Lamers uit Vlissingen is in behandeling bij een oncoloog en een dermatoloog. Voor hem is de afspraakcentrale al maanden een fuik waarin hij vastloopt. “Je hoort 15 minuten een miauwende mevrouw die zegt dat je in de wacht staat. Andere keren wordt de verbinding achter elkaar verbroken."
‘Niet goed voor mijn hart’
Het levert Lamers zoveel stress op dat hij verzucht dat hij na een telefonische sessie bij de afspraakcentrale ook wel een afspraak bij een cardioloog. "Al dat wachten en al die ergernis zijn niet goed voor mijn hart."
Stoom uit de oren
Huisarts Jan Bergen uit Oost-Souburg herkent de klachten over de afspraakcentrale: “Huisartsen hebben ook last van het probleem. Mensen komen soms met stoom uit de oren bij ons hun beklag doen. Dan proberen wij dat op te lossen. Maar dat zorg wel voor extra werk bij de huisarts.”
Huisarts over klachten afspraakcentrale
Beterschap
Directeur Claudia Brandenburg van het ADRZ baalt als een stekker van de problemen. "Dit soort problemen wil je niet. En we werken hard aan een oplossing. Bij de afspraakcentrale zelf is de situatie al een stuk beter. Nu werken we ook hard aan de telefonische bereikbaarheid van de poliklinieken."
Reactie ADRZ op klachten afspraakcentrale
Maatregelen
Volgens Brandenburg is de situatie bij de afspraakcentrale de laatste tijd al merkbaar verbeterd. Volgens haar is de bereikbaarheid van de poliklinieken nu het grootste probleem. "Daar werken we nu keihard aan en ook dat moet de komende maanden verbeteren." Dat gaat het ziekenhuis doen door mensen op te leiden, leidinggevenden extra op de problemen te wijzen en het inzetten van vrijwilligers. Vanaf 1 juli zullen er in de centrale hal van het ziekenhuis mensen klaarstaan om patiënten te helpen.