Na bolusoorlog nu strijd om Brabantse worstenbroodje (video)

Na bolusoorlog nu strijd om Brabantse worstenbroodje (video)
Na bolusoorlog nu strijd om Brabantse worstenbroodje (video) © OZ
Zeeuws worstenbroodje
BURGH-HAAMSTEDE - Familierecept
Brabant claimt het worstenbroodje als een eigen product. Zozeer zelfs dat het in maart door UNESCO is opgenomen in de lijst van immaterieel erfgoed. Maar bakker Sonnemans in Burgh-Haamstede maakt al sinds jaar en dag een Zeeuwse worstenbroodje. Het is een familierecept dat al sinds 1930 wordt gebruikt om er pittige worstenbroodjes van te maken.
Bakker Sonnemans maakt de worstenbroodjes
Bakker Sonnemans maakt de worstenbroodjes © OZ
Lekker
Om de strijd om het lekkerste worstenbroodje te beslissen ging de verslaggever van Omroep Zeeland met enkele worstenbroodjes uit Bergen op Zoom samen op één schaal met de broodjes uit Burgh-Haamstede de straat op.

Favoriet

En het laat zich misschien wel raden.. Juist, het Zeeuwse worstenbroodje is favoriet bij de voorbijgangers. Al is er ook een enkeling die het Brabantse worstenbroodje lekkerder vinden omdat het zoeter is. 
Het Zeeuws worstenbroodje
Het Zeeuws worstenbroodje © OZ
ITEM Zeeuws worstenbroodje

Strijd

Op de Facebookpagina 'In love with Zeeland' woedde afgelopen weekend een hevige strijd om het alleenrecht van de bolus. Op de Facebookpagina wordt de bolus 'geclaimd' als Zeeuws. Maar het marketingbureau Lekker Brabant - die de Brabantse bolus aan de man brengt - was het daar niet mee eens.

Antwoord

Inmiddels wordt het antwoord op de vraag of er echt zoiets is als een Brabantse bolus gegeven op de website brabantsebolus.nl. Een hint: die website wordt beheerd door een Zeeuw....